Project

Мулти култи китчън

Мулти култи китчън е мястото, където българските вкусови рецептори се срещат с гастрономически удоволствия от целия свят. Нашите домакини от Азия, Европа, Северна и Южна Америка и Африка, сред които има както бежанци, така и мигранти, ви позволяват да надникнете в живота, който са оставили, и рецептите, които са взели със себе си. Това е дълбоко потапяне в неизвестна кулинарна и артистична територия и приятно предизвикателство за сетивата. Съдържанието варира в зависимост от събитието, но обикновено включва презентации, игри, музикални изпълнения, танци, прожекции на филми и всякакви работилници. Често ни казват колко много приятелства и партньорства се създават на събитията на Мулти култи китчън. Опознаването и приемането преминават през стомаха. И очите. И ушите.

Тази неформална платформа е нашата основна дейност в подкрепа на интеграцията на всички новодошли в българското общество. От първото ни събитие в София в началото на 2011 г. насам сме научили много за други култури, както и за нашата собствена. Ние се адаптираме и развиваме и усилията ни дадоха резултат: бяхме обявени за „добра практика“ от Европейската комисия.

През 2015 г. Мулти култи китчън порасна до социален франчайз и НПО от 7-те най-големи български градове бяха селектирани, обучени, финансирани и менторвани как да използват модела в техните местни общности. Тази стъпка бе подпомогната от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Понякога организираме и затворени Мулти култи събития, когато ни поканят да бъдем домакини на вечери и партита.

Разгледайте нашите минали събития.

Искате да се присъедините? Следете ни във Фейсбук, за да разберете кога ще бъде следващото издание на Мулти култи китчън.