Стартира национална медийна кампания "Многообразието е вкусно"

Пракаш Мишра Многообразието е вкусно

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Стартира национална медийна кампания "Многообразието е вкусно"
Игра с кулинарни награди насърчава хората да приготвят чуждестранни ястия у дома

София, 28 май 2015 г.

Днес, на специално събитие в София, беше отбелязан стартът на националната медийна кампания "Многообразието е вкусно". 

Целта на кампанията е да се противопостави на дискриминацията и ксенофобията по иновативен и позитивен начин. Организатор e сдружение "Мулти култи колектив". 

Екипът на организацията записа личните истории на 30 мигранти и бежанци, както и по няколко автентични рецепти от тяхната страна на произход, и засне готовите ястия. Материалите се публикуват в подсайта на кампанията (multikulti.bg/tasty), в над 10 партньорски медии, а 30 000 картички с рецепти се разпространяват в 12 града. Някои от героите в кампанията участват в специално промоционално видео.

"Мулти култи колектив" организира игра с кулинарни награди (автентични продукти от целия свят), която насърчава хората да приготвят чуждестранни ястия у дома и да пратят снимка, като най-хубавите снимки ще бъдат публикувани на сайта, в партньорски медии и ще участват в специална изложба през есента в София.

Посланието на кампанията – "Многообразието е вкусно" – отразява идеята, че за приемането на чужденците от българската общественост има нужда от широк разговор за ползите, които те носят на страната ни, който, в конкретния случай, минава през храната.

За "Мулти култи колектив"
"Мулти култи колекти"” е социално-културна неправителствена организация, която от 2010 г. работи за интеграцията и постигането на равноправие на гражданите на Европейския съюз и на трети страни и бежанци в България. Някои от най-популярните й проекти са Мулти култи карта на София и Мулти култи китчън.
За повече информация: http://multikulti.bg

За повече информация:
Бистра Иванова
Заместник-председател
Сдружение "Мулти култи колектив"
089 823 9850 
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България.

Facebook
Twitter
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
http://multikulti.bg

EEA GRANTS

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.