Табуле от Ливан

Табуле от Ливан

Хани Таук е ливанец и изпълнява семейната воля да завърши архитектура. Започва работа като архитект, но скоро разбира, че не това е неговото призвание и прави смелата стъпка да замине за Франция, където в продължение на 7 години следва сърцето си и се учи от най-големите майстори да прави пухкав хляб, крехки кроасани, фантастични нежни торти, изящни тарталети... Специализира дори сладолед в Италия. Когато приятели го канят на дойде в България на гости, той се влюбва в природата и истинската храна и вода и решава, че ще остане да живее тук. Така създава сладкарница Карамел.бг. В България става и вегетарианец и започва да се интересува още по-силно от принципите на здравословното хранене.

Хани Таук

Табуле от Ливан

5 големи връзки магданоз
2 средни домата
1 връзка пресен лук или 1/2 глава стар лук
1 с.л. ситен ливански булгур (продава се в арабските магазини на Женския пазар)
Сокът на 1 лимон
2-3 с.л. зехтин
Сол на вкус

Магданозът се измива и нарязва на ситно. Към него се добавят нарязаните на малки кубчета домати и нарязаният на ситно лук. Ситният ливански булгур се измива с малко вода и се добавя към зеленчуците. Добавят се лимоновия сок, зехтинът и сол на вкус и всичко хубаво се разбърква.

Tags: Ливан, Веган, Вегетарианско

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.