Барфи от Пакистан

Барфи от Пакистан

Пакистанецът е пионер на крикета в България и от години развива този спорт с мъжки отбор и отбори от хора с увреждания - незрящи възрастни и деца с ментални и двигателни увреждания. Той е човек с много таланти, умее да забавлява хората като комик и актьор, а отскоро даде пространство на другата си голяма страст - кулинарията и отвори ресторант Punjabi Food. Шегува се, че пакистанската кухня е като индийската, но по-вкусна и реши да ни я представи с един страхотен десерт.

Саиф Рехман Saif Rehman

Барфи от Пакистан

50 г краве масло
500 г сирене Рикота (оригиналната рецепта е с кхоя)
150 г пудра захар
10 г млян кардамон
200 г виокомаслено сухо мляко
Кашу, бадеми или други ядки за поръсване (по желание)

Маслото се разтапя в дълбок тиган на средно силен огън. Рикотата се добавя и се бърка интензивно, за да не загори. Като се сгъсти, се добавя захарта и продължава да се бърка. Когато поеме захарта и се сгъсти още повече, се прибавя кардамона. Постепенно се добавя и сухото мляко. Интензивното бъркане не спира през цялото време до получаването на много гъста смес, която залепва по лъжицата. Когато е готово, веднага се отстранява от котлона и се изсипва в малка тавичка, предварително намазана с масло. Изравнява се, така че да е с дебелина 1-2 см. Поръсва се с нарязаните ядки и се оставя да изстине. Нарязва се на квадрати и се сервира с чай или кафе.

4.0 stars based on 35 reviews

Tags: Пакистан, Без глутен, Вегетарианско, Десерт

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.