Филе лаврак в пергамент от Франция

Филе лаврак в пергамент от Франция

дошъл в България през 1999 г. Запознал се с съпругата си Митана Бонева и заедно решили да живеят и работят в България. Сега си имат две страхотни малки момчета и бистро L’Etranger; открито през 2001 г. Една вечер със съпругата му се возили в трамвай в София и се чудели за име за бъдещото си бистро. Митана е от Варна, а Оливие ; от Франция. В онзи момент L’Etranger (в превод "Чужденецът") им звучало най-подходящо за име на заведението. Оливие твърди, че адаптира ястията към българския вкус повече отколкото му се иска. Въпреки това L’Etranger е едно от най-автентичните френски бистра в София според доста професионални и любители кулинари. От българската кухня Оливие най-много харесва шкембе чорба.

Филе лаврак в пергамент от Франция
За 2 порции

600 г лаврак
Няколко листа див чесън
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Пушена паприка на вкус
60 г масло

Лавракът се филетира. Филетата се поставят в хартия за печене, а под и над тях се слагат листа от див чесън, сол, пипер, пушена паприка и масло. Всичко се увива добре и се пече на 200 градуса. Поднася се с гарнитура по избор.

4.0 stars based on 35 reviews

Tags: Месо, Без глутен, Рибни, Франция

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.