Оливие Рош дошъл в България през 1999 г. Запознал се с съпругата си Митана Бонева и заедно решили да живеят и работят в България. Сега си имат две страхотни малки момчета и бистро L’Etranger; открито през 2001 г. Една вечер със съпругата му се возили в трамвай в София и се чудели за име за бъдещото си бистро. Митана е от Варна, а Оливие ; от Франция. В онзи момент L’Etranger (в превод "Чужденецът") им звучало най-подходящо за име на заведението. Оливие твърди, че адаптира ястията към българския вкус повече отколкото му се иска. Въпреки това L’Etranger е едно от най-автентичните френски бистра в София според доста професионални и любители кулинари. От българската кухня Оливие най-много харесва шкембе чорба.
Филе лаврак в пергамент от Франция
За 2 порции
600 г лаврак
Няколко листа див чесън
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Пушена паприка на вкус
60 г масло
Лавракът се филетира. Филетата се поставят в хартия за печене, а под и над тях се слагат листа от див чесън, сол, пипер, пушена паприка и масло. Всичко се увива добре и се пече на 200 градуса. Поднася се с гарнитура по избор.
4.0 stars based on 35 reviews