Ерик Вонжон попада в България по любов преди години настоящата му съпруга Краси пуска обява в специализирано списание, че си търси партньор за отваряне на ресторант. На обявата отговаря Ерик без да подозира, че срещата с бъбривата усмихата Краси ще промени напълни живота му. Преди около 1 година двамата отварят в София Le Bistro, малко уютно семейно заведение, което предлага автентична и достъпна френска кухня за ценители.
Заек Gibelotteот Франция
За 4-6 порции
100 г пушени гърди, нарязани на лентични
3 глави лук
50 г масло
1 заек
2 с.л. брашно
2 ч.ч. бяло вино
1 гарниран букет* (магданоз, чубрица, дафинов лист)
Черен пипер на вкус
Сол на вкус
125 г гъби печурки
Гарнитура по избор
Пушените гърди се нарязват на парченца, а лукът на полумесеци. Маслото се разтапя на среден огън и в него се запържват пушените гърди и лукът. Добавя се нарязаният заек и сместта се поръсва внимателно с брашното. Разбъква се хубаво и се налива бялото вино. В съда се поставя гарнираният букет, черен пипер на вкус, посолява се и се оставя да ври на бавен огън до готовност на месото около Когато е готово, гарнираният букет се изважда. Накрая нарязаните гъби се запържват в малко масло и се добавят в ястието. Гарнира се по избор на снимката е със задушени моркови и романеско броколи.
* Букет гарни (от френски, гарниран букет) представлява микс от подправки и билки, свежи или сушени, които се използват в различни рецепти. Вържете като букетче стръковте подправки или поставете същите сухи подправки в марлена торбичка. Поставете връзката или торбичката в съда за готвене, а преди сервиране я извадете.
5.0 stars based on35 reviews