4 чуждестранни кулинарни курса за празника на 163 ОУ в София

05/19/2016
4 foreign cooking classes for the celebration of 163 School in Sofia

На 19 май 2016 г. Сдружение „Мулти култи колектив“ участва в празника на 163 ОУ „Черноризец Храбър“ в кв. Дружба в София заедно с 3-ма от любимите си готвачи – Фреди Бениамин от иракския ресторант Ашурбанипал, Саиф ур Рехман от пакистанския ресторант Пънджаби фууд и Даци Маринкович от сръбския ресторант Котилото. Организирахме 4 кулинарни курса и 2 демонстрации по калиграфия и заедно със 130-те деца се научихме да приготвяме лесни здравословни ястия като арабска пица, салата чана чат, сандвичи с ущипци и много се забавлявахме.

Благодарим на директор Катя Дойнова за отличното партньорство!

_DSC0100_DSC0153_DSC0172

Събитието е част от инициативата за кулинарни курсове/демонстрации за ученици, водени от бежанци и мигранти. Целта е децата и чужденците да се запознаят в една неформална среда, където да имат възможност да си поговорят приятелски, да научат повече за различните държави, да си сготвят и хапнат вкусно, градейки една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия.

_DSC0126

Инициативата се организира с финансовата подкрепа на чешката фондация „Виа“ чрез програмата ViabilityNet за млади лидери на общности от Централна и Източна Европа, в която участва председателят на „Мулти култи колектив“ Бистра Иванова.

Вижте още снимки тук.

Фото: Панайот Чафкаров