Деца роми и бежанци се докосват до природните науки в Природонаучния музей в София с ателие на Био игри

05/11/2017
Деца роми и бежанци се докосват до природните науки в Природонаучния музей в София с ателие на Био игри

Мулти култи програмата за деца продължава на 11 май 2017 г. с едно фантастично посещение на Националния природонаучен музей в София и забавно природно ателие с Био игри за деца роми и бежанци от Сирия и Ирак. Децата научиха купища нови факти, докато играят, режат, оцветяват и разгледаха препарираните животни в музея. Не ги уплашиха и живите тарантули, а най-важното е, че намериха нови приятели!

_DSC0766 _DSC0780 _DSC0798

Благодарим на Био игри и Каритас София за партньорството.

От 2016 г. Мулти култи колектив развива културно-образователна програма за деца българчета и чужденци от всички мигрантски общности (вкл. бежанци). Децата и младежите на възраст между 6 и 18 г. имат възможност да се запознаят в сигурна неформална среда, да подобрят своите знания и умения, докато се забавляват и създават приятелства и общи спомени заедно. Целта е преодоляване на социалните бариери, подпомагане двустранния процес на интеграция и изграждане на здрави мостове между децата, за да живеят заедно в една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия. Децата обикновено са първите в семейството, които научават езика на приемащото общество и служат като медиатори на своите родители.

През 2017 г. Програмата се развива с финансовата подкрепа на 1000 km Balkan Charity Challenge, TELUS International Europe и частни дарители.

Още снимки има тук.

Фото: Панайот Чафкаров