Нашата Бистра Иванова с номинация „Жена на годината“

10/15/2016
Нашата Бистра Иванова с номинация „Жена на годината“

Фото: Марица Колчева за сп. Grazia

Щастливи сме, че Бистра Иванова, съосновател и председател на Мулти култи колектив, е номинирана за престижната награда „Жена на годината“ на списание Grazia. Бистра намери своето място в категорията „Общество“ заради обществената си дейност в подкрепа интеграцията на чужденците в България.

Бистра се занимава с каузата на чужденците от 2010 г., когато е избрана за доброволка в проекта „Гражданско наблюдение в полицията и специалните домове за временно настаняване на чужденци“ на Институт Отворено общество – София, координиран от Звезда Ванкова (впоследствие съосновател на Мулти култи и председател до март 2016 г.). Професионалният път на Бистра се развива от доброволец, през координатор проекти, мениджър проекти, експерт по интеграция, зам.-председател до председател от април 2016 г. От 2015 г. е национален координатор на Европейския уебсайт за интеграция на Европейската комисия. Завършила е Комуникации в Софийския университет, Финансов мениджмънт и маркетинг във ВУЗФ – Университет по финанси, бизнес и предприемачество. Специализирала е миграционно право и научноизследователски методи в Брюкселския университет, Амстердамския университет, Лондонския университет и Централния европейски университет, Будапеща. Бистра е носител на редица отличия в България и Европа като Доброволец на годината на Фондация „Астика“ (2011), една от 40 до 40 на Дарик радио (2014), Global Shaper на Световния икономически форум (2014-2015), Лидер на общности, Фондация Via (2015-2016).

„Както винаги за нас, екипа на Grazia, наградите в „Жена на годината“ са самите номинации. Те са голямата ни награда във всяка една категория, към всяка една участничка. Статуетките, които ще връчим в края на ноември на красивата ни 11 поредна церемония, са допълнително признание от страна на читателите и публиката.“, пише главната редакторка на Grazia, Поля Александрова.

Ако искате да подкрепите Бистра и каузата на Мулти култи, можете да гласувате тук. Изисква се кратка регистрация.