На 25 април 2016 г. Сдружение „Мулти култи колектив“ организира поредния курс от инициативата за кулинарни курсове/демонстрации за ученици, водени от любими готвачи – бежанци и мигранти. Целта е децата и чужденците да се запознаят в една неформална среда, където да имат възможност да си поговорят приятелски, да научат повече за различните държави, да си сготвят и хапнат вкусно, градейки една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия.
Този път гости в Кулинарно училище „Амюз буш“ ни бяха страхотните ученици от Международна гимназия Златарски, а домакини бяха Саиф ур Рехман и съпругата му Радослава от пакистанския ресторант Punjabi Food. Заедно се научихме да приготвяме две автентични пакистанския ястия – салатата чана чат (нахут, варени картофи, пресни домати, лук и специални подправки) и чикън пулао (късчета пилешно, приготвени с ориз басмати и ароматни подправки).
Фото: Панайот Чафкаров