Покана: „Oтразяване на темата бежанци и мигранти“: Тренинг за медийни професионалисти

03/09/2015
 Invitation: “Covering the Topic of Refugees and Migrants”: Training for Media Professionals

В рамките на проекта „Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия“ Мулти култи организира тренинг за медийни професионалисти на тема “Отразяване на темата бежанци и мигранти”, който ще се проведе на 10 март от 14:00 ч. в зала 61 на Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет  „Св. Климент Охридски“ (София, ул. „Московска“ 49).

Кои са проблемите и най-често срещаните грешки, какви са стандартите при отразяването на теми, свързани с бежанци и мигранти, ще дискутираме с Борис Чеширков от Върховния комисар на бежанците на ООН (ВКБООН), Мария Черешева от Асоциация на Европейските журналисти – България (АЕЖ-България) и Ехлибейте Мехметай от Съвета на жените бежанки в България. Предвижда се и ролева игра.

Тренингът е предназначен за журналисти от печатни, електронни и онлайн медии, както и за студенти по журналистика.

По време на събитието е предвидена и дегустация на автентични чуждестранни храни.

Входът е свободен, заповядайте!  

Обучението се провежда в рамките на проект „Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия“, финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и с любезното партньорство на Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.