Ученици от 66 СОУ в София готвят с пакистанския готвач Саиф ур Рехман

05/30/2016
Ученици от 66 СОУ в София готвят с пакистанския готвач Саиф ур Рехман

На 30 май 2016 г. Сдружение „Мулти култи колектив“ организира последния засега курс от инициативата за кулинарни курсове/демонстрации за ученици, водени от любими готвачи – бежанци и мигранти. Целта е децата и чужденците да се запознаят в една неформална среда, където да имат възможност да си поговорят приятелски, да научат повече за различните държави, да си сготвят и хапнат вкусно, градейки една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия.

Този път на гости в Кулинарно училище „Амюз буш“ бяха страхотните ученици от 66 СОУ в София, а домакини бяха Саиф ур Рехман и съпругата му Радослава от пакистанския ресторант Punjabi Food. Заедно се научихме да приготвяме две автентични пакистанския ястия – салатата чана чат (нахут, варени картофи, пресни домати, лук и специални подправки) и чикън пулао (късчета пилешно, приготвени с ориз басмати и ароматни подправки).

_DSC0482 _DSC0461

Инициативата се организира с финансовата подкрепа на чешката фондация „Виа“ чрез програмата ViabilityNet за млади лидери на общности от Централна и Източна Европа, в която участва председателят на „Мулти култи колектив“ Бистра Иванова.

Бихме искали да благодарим специално на г-жа Нели Иванова-Тодорова, директор на 66 СОУ, за подкрепата през годините!

Вижте още снимки тук.

Фото: Панайот Чафкаров