В космическия кораб на Иво Джокин, или деца българчета и бежанци в интерактивен час по астрономия

05/30/2017
В космическия кораб на Иво Джокин, или деца българчета и бежанци в интерактивен час по астрономия

Мулти култи програмата за деца продължава на 30 май 2017 г. с 4 работилници по астрономия с деца българчета и бежанци от Ирак, Сирия и Афганистан като част от голям празник в 163 ОУ в София. В рамките на празника Иво Джокин от Общински център за извънучилищни дейности – с. Байкал дойде специално, за да вдъхнови децата да погледнат нагоре към звездите и да научат повече за астрономията по интерактивен нарин – движението на планетите, звездните карти, съзвездията, сезоните на земята… Децата най-много харесаха вълшебният му звезден чадър <3

_049ND1_6282

Иво Джокин

064ND1_6547

Иво Джокин

_050ND1_6321

_049DSC0071

Иво Джокин

_DSC0076

Благодарим на 163 ОУ, Иво Джокин от Общински център за извънучилищни дейности – с. Байкал и национален координатор на Space Awareness за България, Проект Бежанци и CVS-Bulgaria за партньорството.

От 2016 г. Мулти култи колектив развива културно-образователна програма за деца българчета и чужденци от всички мигрантски общности (вкл. бежанци). Децата и младежите на възраст между 6 и 18 г. имат възможност да се запознаят в сигурна неформална среда, да подобрят своите знания и умения, докато се забавляват и създават приятелства и общи спомени заедно. Целта е преодоляване на социалните бариери, подпомагане двустранния процес на интеграция и изграждане на здрави мостове между децата, за да живеят заедно в една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия. Децата обикновено са първите в семейството, които научават езика на приемащото общество и служат като медиатори на своите родители.

През 2017 г. Програмата се развива с финансовата подкрепа на 1000 km Balkan Charity Challenge, TELUS International Europe и частни дарители.

Още снимки има тук.

Фото: Николай Дойчинов и Панайот Чафкаров