Високо, високо, високо, или деца бежанци и българчета се катерят във Funtopia

07/24/2017
2007.jpg

Децата често имат толкова много енергия, че за родителите е трудно да им помогнат да я изразходват – особено през ваканцията. На 24 юли 2017 г. около 15 деца бежанци и българчета имаха възможност хубаво да поскачат, поиграят, да се покатерят във фантастичния детски център Funtopia България, да станет по-силни, сръчни и да намерят нови приятели!

#FunBelievableAdventure #ПриятелиБезГраници

Благодарим на Funtopia България и Бежанско-мигрантска служба на Български Червен кръст за партньорството!

_DSC0188 _DSC0221 _DSC0234 _DSC0243

Още снимки има тук.

Важно: Вие също може да подкрепите подобно събитие. Регистрирайте се за участие в новото издание на благотворителния дуатлон 1000 km Balkan Charity Challenge тук – https://1000balkan.com/registration.html

От 2016 г. Мулти култи колектив развива културно-образователна програма за деца българчета и чужденци от всички мигрантски общности (вкл. бежанци). Децата и младежите на възраст между 6 и 18 г. имат възможност да се запознаят в сигурна неформална среда, да подобрят своите знания и умения, докато се забавляват и създават приятелства и общи спомени заедно. Целта е преодоляване на социалните бариери, подпомагане двустранния процес на интеграция и изграждане на здрави мостове между децата, за да живеят заедно в една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия. Децата обикновено са първите в семейството, които научават езика на приемащото общество и служат като медиатори на своите родители.

През 2017 г. Програмата се развива с финансовата подкрепа на 1000 km Balkan Charity ChallengeTELUS International Europe и частни дарители.

Фото: Панайот Чафкаров