РОРИ МИЛЪР, САЩ

ГАЛЕРИЯ

РОРИ МИЛЪР

ГЛАДНА, ИЗДРЪЖЛИВА, ПЛЕНИТЕЛНА

Роденият в Сиатъл 33-годишен американец Рори Милър управлява компания за крафт бира Ах!, организиране на събития и пътуващата кухня Karavan Kitchen в България.

Кога пристигна в България и защо?

Дойдох преди около осем години, за да обогатя опита си на пътешественик. Можех да избирам между България и Полша и избрах България, защото е по-топла. Не знаех нищо за самата страна – нещо, от което се срамувам. След време създадох много близки приятелства, научих езика и София стана най-удобната и комфортна опция.

Изпитвал ли си специално отношение в България, защото си чужденец?

Имал съм и положителни, и отрицателни преживявания и с българи, и с чужденци. Но аз съм малко хамелеон, лесно се сливам със средата и хората не ме забелязват.

Изненада ли те животът в България?

Изненада ме с лекотата, с която се адаптирах... Едно от нещата, които ме впечатляват, е общата незаинтересованост от политиката.

Имаш ли български приятели?

Около 90% от приятелите ми са българи.

Празнуваш ли български празници?

Празнувам всички големи празници със семейството на майката на сина ми... лесен начин да изпитвам удоволствие от тях.

Опиши България с три думи.

Гладна. Издръжлива. Пленителна.

Смяташ ли да останеш за по-дълго в България?

Да, за да може синът ми да е по-близо до баба си и дядо си, но също и за да развивам бирената си компания, в резултат на което ще се развие и бирената култура в България. В един момент това ще доведе до наистина големи постижения.

Какво е да си българин?

Мисля, че много българи имат комплекс за малоценност. Това е тъжно, защото в повечето случаи те са по-добри от обичайното.

Искаш ли да бъдеш българин?

Не искам да съм от някаква определена националност. Щастлив съм просто да съм Рори. Чувствам, че разбирам хората тук и мога да съм съпричастен с тях.