11-ТИ НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО КРИКЕТ НА МАСА

11/25/2017
227.jpg

На 25 ноември 2017 г. в зала „Христо Ботев“ в София „Мулти култи колектив“ организира 11-ия Национален турнир по крикет, посветен на деца и младежи със специални нужди. Домакин на събитието бе доайенът на крикет в България и председател на сдружение „Юнайтед крикет клуб“, Сайф Ур Реман от Пакистан. Събитието беше открито с няколко песни от Явор Велчев – Яви, един от участниците в „Гласът на България“.

1_2 1_3

Крикетът на маса помага на деца със специални нужди да раздвижат сами ръцете и тялото си, както и да следят топката с очи. За целта, участниците играят на маса за тенис, около която странични панели и плъзгащи се полета са поставени, за да се създаде арена. Малка пластамасова топка се изтрелва от единия играч на терена, докато другият държи дървена бухалка, с която се отбелязват точки.

1_4 1_5

Организатори: сдружение „Мулти култи колектив“ с партньорството на сдружение „Юнайтед крикет клуб“- гр. София

Събитието се организира с подкрепатa на адвокатско дружество „Делойт Лигъл“, Publicis Sofia, Столична община, Район „Студентски“, Българска федерация по волейбол, както и всички добровлци, към които изказваме нашите специални благодарности!

Бихме искали още да благодарим на Явор Велчев – Яви, един от участниците в „Гласът на България“, който откри събитието с две песни и подкрепи тази благородна кауза.

От 2016 г. Мулти култи колектив развива културно-образователна програма за деца българчета и чужденци от всички мигрантски общности (вкл. бежанци). Децата и младежите на възраст между 6 и 18 г. имат възможност да се запознаят в сигурна неформална среда, да подобрят своите знания и умения, докато се забавляват и създават приятелства и общи спомени заедно. Целта е преодоляване на социалните бариери, подпомагане двустранния процес на интеграция и изграждане на здрави мостове между децата, за да живеят заедно в една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия. Децата обикновено са първите в семейството, които научават езика на приемащото общество и служат като медиатори на своите родители.