Езиковите бариери бързо падат, когато деца българчета и бежанци са в час по забавна математика

05/15/2017
Езиковите бариери бързо падат, когато деца българчета и бежанци са в час по забавна математика

Мулти култи програмата за деца продължава на 15 май 2017 г. с ново културно-образователно събитие в подкрепа на интеграцията на чужденците в България. Деца бежанци от Сирия, Афганистан и Ирак гостуваха на столичното 163 ОУ за едно незабравимо приключение по Забавна математика. 28-те деца седнаха по двойки и езиковите бариери много бързо паднаха, когато си помагаха да правят геометрични фигури с пръчици, както и да направят и да се научат да разпознават часовника. После си хапнаха френски кроасани от Caramel.bg и изобщо толкова беше хубаво всичко, че накрая всички друснаха едно българско хорце! :-)

_DSC0818

_DSC0840

_DSC0854

_DSC0859

Благодарим на 163 ОУ, Забавна Математика, Проект Бежанци, CVS-Bulgaria за партньорството и радостта, която доставихме на децата!

От 2016 г. Мулти култи колектив развива културно-образователна програма за деца българчета и чужденци от всички мигрантски общности (вкл. бежанци). Децата и младежите на възраст между 6 и 18 г. имат възможност да се запознаят в сигурна неформална среда, да подобрят своите знания и умения, докато се забавляват и създават приятелства и общи спомени заедно. Целта е преодоляване на социалните бариери, подпомагане двустранния процес на интеграция и изграждане на здрави мостове между децата, за да живеят заедно в една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия. Децата обикновено са първите в семейството, които научават езика на приемащото общество и служат като медиатори на своите родители.

През 2017 г. програмата се финансира от TELUS International Europe, 1000km Balkan Charity Challenge и частни дарения. Благодарим ви!

Още снимки вижте тук.

Фото: Панайот Чафкаров