Ходене на кокили, жонглиране, балансиране на чинии, или деца българчета и бежанци на Карнавална лаборатория

08/20/2017
2024.jpg

На 20 август 2017 г. деца българчета и бежанци имаха възможност да тренират своята сръчност в карнавална лаборатория на професионалните актьори и мимове от Фондация „ЖАР театър-изкуство-култура“ и да се научат да ходят на кокили, да жонглират, да въртят пой, да балансират чинии и какво ли още не. Толкова смях и забавление в парка! Още на връщане в автобуса питаха кога ще ги водим пак!

Благодарим на Каритас София – Св. Анна за прекрасното партньорство!

Важно: Вие също може да подкрепите подобно събитие. Регистрирайте се за участие в новото издание на благотворителния дуатлон 1000 km Balkan Charity Challenge тук – https://1000balkan.com/registration.html

_DSC0330 _DSC0337 _DSC0362

Вижте още снимки тук.

От 2016 г. Мулти култи колектив развива културно-образователна програма за деца българчета и чужденци от всички мигрантски общности (вкл. бежанци). Децата и младежите на възраст между 6 и 18 г. имат възможност да се запознаят в сигурна неформална среда, да подобрят своите знания и умения, докато се забавляват и създават приятелства и общи спомени заедно. Целта е преодоляване на социалните бариери, подпомагане двустранния процес на интеграция и изграждане на здрави мостове между децата, за да живеят заедно в една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия. Децата обикновено са първите в семейството, които научават езика на приемащото общество и служат като медиатори на своите родители.

През 2017 г. Програмата се развива с финансовата подкрепа на 1000 km Balkan Charity ChallengeTELUS International Europe и частни дарители.

Фото: Панайот Чафкаров