Подкрепа за 135-тата годишнина на „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Иваново, Харманли

05/23/2017
Подкрепа за 135-тата годишнина на „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Иваново, Харманли

Сдружение Мулти култи колектив, благотворителният дуатлон 1000 km Balkan Charity Challenge и социално отговорната шоколадова лаборатория Stanimira Chocolate House подкрепиха празника по случай 135-тата годишнина на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Иваново, Харманли и празнуваха заедно с децата българчета, роми, турци и сирийски бежанци, техните семейства, близки и вдъхновяващ директор Андриян Христов, който по-рано през годината получи награда от Министъра на образованието за успеха си в интеграцията на деца от различни етноси.

В богатата програма на тържеството в с. Иваново на 23 май 2017 г. участие взеха всички ученици с редица песни, танци, стихотворения, пиеси, демонстрация на бойни изкуства… Разбира се, имаше и почерпка с торта, артистични шоколади от Stanimira Chocolate House и други лакомства.

Повече за училището и добрите му интеграционни практики вижте тук.

_DSC1117 _DSC1098 _DSC1190 _DSC1258 _DSC1267

Още снимки вижте тук.

От 2016 г. Мулти култи колектив развива културно-образователна програма за деца българчета и чужденци от всички мигрантски общности (вкл. бежанци). Децата и младежите на възраст между 6 и 18 г. имат възможност да се запознаят в сигурна неформална среда, да подобрят своите знания и умения, докато се забавляват и създават приятелства и общи спомени заедно. Целта е преодоляване на социалните бариери, подпомагане двустранния процес на интеграция и изграждане на здрави мостове между децата, за да живеят заедно в една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия. Децата обикновено са първите в семейството, които научават езика на приемащото общество и служат като медиатори на своите родители.

През 2017 г. Програмата се развива с финансовата подкрепа на 1000 km Balkan Charity ChallengeTELUS International Europe и частни дарители.

Фото: Панайот Чафкаров