Проектът „Многообразието е вкусно“ е обявен за „добра практика“ от Европейската комисия

11/04/2016
Проектът „Многообразието е вкусно“ е обявен за „добра практика“ от Европейската комисия

Проектът „Многообразието е вкусно” на Сдружение „Мулти култи колектив” бе обявен за „добра практика” от Европейския уебсайт за интеграция – официалния портал на Европейската комисия за предоставяне на информация, свързана с интеграцията на граждани на трети страни в ЕС.

Целта на проекта е да покаже кулинарното богатство, което чужденците носят в България, като същевременно се противопостави на ксенофобията и дискриминацията по позитивен и иновативен начин. „Многообразието е вкусно“ провокира все повече българи да опитат да приготвят нови, интересни и вкусни ястия, както и дава възможност на чужденците да представят най-доброто от своята кухня и култура. С помощта на редица медийни партньори рецептите стигат до стотици хиляди души, а 30 000 картички с дизайн на Компот колектив се разпространяват в над 12 български града.

Повече информация за проекта ще намерите в официалния му сайт.

През 2014 и 2015 г. проектът бе финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., а от 2016 г. се развива с помощта на частни дарения.