СОЦИАЛНА АКЦИЯ: ДЖАК И БОБЕНОТО СТЪБЛО СБЛИЖАВА ДЕЦА БЪЛГАРЧЕТА И БЕЖАНЦИ

04/25/2018
2330.jpg

Вдъхновена от работилницата Бъди промяната в София, една от участничките, Дарина Станоилова, организира работилница по приказен английски за 26 деца българчета и бежанци от 88 СУ „Димитър Попниколов“ в кв. Овча Купел в София на 25 април 2018 г. Децата се забавляваха и подобриха знанията си по английски с помощта на методологията „приказен английски“. Мис Дари изигра приказката Джак и бобеното стъбло, след което всяко дете посади вълшебно бобче в своята чашка.

Дари е учителка по английски език. Тя преподава на малки деца от, ученици и възрастни. Нейната страст са децата между 5 и 10 г., с които се разбира най-лесно. Форматът на уроците й по aнглийски език е различен за всяка възрастова група. Любимият й курс е „приказен aнглийски“, където Дари прави куклен театър по различни приказки, след което заедно с децата изработват някакъв предмет по темата на приказката.

Домакин на събитието беше 88 СУ. То е създадено на 20 май 1994 г. За кратко време училището се утвърждава като съвременно с модерни технологии, отговарящо на изискванията на родителите. Днес то разполага с 45 паралелки, в които се обучават 1100 ученици от 1-ви до 12-ти клас и 1 подготвителен клас. За тяхното обучение и възпитание се грижат 74 учители и 19 служители и работници.

Бихме искали да благодарим на Дари, Любен Любенов, Полина Ганева, Милена Крушкова и ръководството на 88 СУ.

_DSC0873 _DSC0894 _DSC0896

Още снимки има тук.

От 2016 г. Мулти култи колектив развива културно-образователна програма за деца българчета и чужденци от всички мигрантски общности (вкл. бежанци). Децата и младежите на възраст между 6 и 18 г. имат възможност да се запознаят в сигурна неформална среда, да подобрят своите знания и умения, докато се забавляват и създават приятелства и общи спомени заедно. Целта е преодоляване на социалните бариери, подпомагане двустранния процес на интеграция и изграждане на здрави мостове между децата, за да живеят заедно в една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия. Децата обикновено са първите в семейството, които научават езика на приемащото общество и служат като медиатори на своите родители.

През 2018 г. Програмата се развива с финансовата подкрепа на 1000 km Balkan Charity Challenge и частни дарители.

Инициативата е част от проекта Овластяване на общностите в Европа и се съфинансира от ЕС.

ECE_visibility_all logos