ТАНЦУВАЩИ ЖИВОТНИ, ТАНЦУВАЩИ ДЕЦА БЕЖАНЦИ И БЪЛГАРЧЕТА

05/15/2018
2300.jpg

27 деца от български, ромски, иракски, сирийски и афганистански произход научиха повече за танцуващите животни, както и едни за други в Природонаучния музей в София на 15 май 2018 г. Техни умели водещи бяха фантастичния екип на Био игри. Децата дойдоха от 163 СУ „Черноризен храбър“ и Регистрационно-приемателния център на Държавна агенция за бежанците в Овча купел с помощта на Каритас София и си тръгнаха с нови знания, умения за работа в екип, нови приятели и много усмивки.

Благодарим на Катя Дойнова, директор на 163 СУ, Каритас София, Полина Ганева и екипа на Био игри.

_DSC1054 _DSC1066_DSC1079 _DSC1083

Вижте още снимки тук.

От 2016 г. Мулти култи колектив развива културно-образователна програма за деца българчета и чужденци от всички мигрантски общности (вкл. бежанци). Децата и младежите на възраст между 6 и 18 г. имат възможност да се запознаят в сигурна неформална среда, да подобрят своите знания и умения, докато се забавляват и създават приятелства и общи спомени заедно. Целта е преодоляване на социалните бариери, подпомагане двустранния процес на интеграция и изграждане на здрави мостове между децата, за да живеят заедно в една общност, свободна от предразсъдъци, дискриминация и ксенофобия. Децата обикновено са първите в семейството, които научават езика на приемащото общество и служат като медиатори на своите родители.

През 2018 г. Програмата се развива с финансовата подкрепа на 1000 km Balkan Charity Challenge чрез Платформата и частни дарители.

Фото: Панайот Чафкаров