МУЛТИ КУЛТИ КИТЧЪН

Multi_Kulti_Kitchen_0.jpg

МУЛТИ КУЛТИ КИТЧЪН

Виж, чуй, опитай, опознай други култури

Мулти култи китчън стартира в София през 2011 г. като първата неформална инициатива на Мулти култи колектив. Мулти култи китчън е мястото, където българските вкусови рецептори се срещат с гастрономически удоволствия от целия свят. Нашите домакини от Азия, Европа, Северна и Южна Америка и Африка, сред които има както бежанци, така и мигранти, ви позволяват да надникнете в живота, който са оставили, и рецептите, които са взели със себе си. Това е дълбоко потапяне в неизвестна кулинарна и артистична територия и приятно предизвикателство за сетивата. Съдържанието варира в зависимост от събитието, но обикновено включва дискусии, презентации, игри, музикални изпълнения, танци, прожекции на филми и всякакви работилници. Често ни казват колко много приятелства и партньорства се създават на събитията на Мулти култи китчън. Опознаването и приемането преминават през стомаха. И очите. И ушите.

Мулти култи китчън е разпознат като добра практика и социална/културна иновация на национално и европейско ниво, вкл. от Европейската комисия.

Понякога организираме и затворени Мулти култи събития, когато ни поканят да бъдем домакини на вечери и партита.

През 2015 г. Мулти култи китчън порасна до социален франчайз и НПО от 7-те най-големи български градове бяха селектирани, обучени, финансирани и менторвани как да използват модела в техните местни общности. Тази стъпка бе подпомогната от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

През 2017 г. Мулти култи китчън беше избран за подкрепа от Европейската културна фондация като една от 25 идеи от над 600 апликация от ЕС, Близкия Изток и Северна Африка след Idea Camp 2017 на тема Moving Communities в Мадрид и ще търси пътища за своята устойчивост.

Разгледайте нашите минали събития.

Искате да се присъедините? Следете ни във Фейсбук, за да разберете кога ще бъде следващото издание на Мулти култи китчън.