Тренинг за медийни професионалисти "Отразяване на темата бежанци и мигранти"

Тренинг за медийни професионалисти Отразяване на темата бежанци и мигранти

В рамките на проекта "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия" Сдружение "Мулти култи колектив" организира тренинг за медийни професионалисти на тема "Отразяване на темата бежанци и мигранти", който се проведе на 10 март 2015 г. от 14:00 ч. в зала 61 на Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (София, ул. „Московска“ 49).

Кои са проблемите и най-често срещаните грешки, какви са стандартите при отразяването на теми, свързани с бежанци и мигранти, дискутираха Борис Чеширков от Върховния комисар на бежанците на ООН (ВКБООН), Мария Черешева от Асоциация на Европейските журналисти – България (АЕЖ-България), Ехлибейте Мехметай от Съвета на жените бежанки в България заедно с медийни професионалисти и студенти от Факултета по журналистика. 

Програма

Презентация на Мулти култи колектив и проекта "Многообразието е вкусно"

Презентация на Борис Чеширков от ВКБООН

Презентация на Мария Черешева от АЕЖ

В кафе паузите участниците дегустираха автентични чуждестранни храни, приготвени от бежанци и мигранти.

Борис Чеширков ВКБООН

Мария Черешва АЕЖ

Ехлибейте Мехметай Съвет на жените бежанки

 DSC0383

Фото: Панайот Чафкаров

Обучението се проведе в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия", финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и с любезното партньорство на Факултета по журналистика на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Facebook
Twitter
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
http://multikulti.bg

EEA GRANTS

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.