Проектът „Да празнуваме солидарността“ стартира в Белград

10/08/2016
Проектът „Да празнуваме солидарността“ стартира в Белград

На 6 октомври 2016 г. партньори от 6 страни се събраха в Белград, за да дадат съвместното начало на проекта „Да празнуваме солидарността„. Партньорът от българска страна е „Мулти култи колектив“, а идеята на проекта е да насърчава гражданите на България, Сърбия, Албания, Македония, Полша и Унгария към филантропия, запознавайки ги с вълнуващи примери за помощ и съпричастност. Благодарение на подкрепета на програма „Европа за гражданите“ на Европейския съюз, в продължение на цяла година партньорите ще фокусират вниманието на обществеността върху солидарността, насърчавайки я с конкретни примери и добри практики, особено в периоди на криза.

Сред основните активности, застъпени в проекта, са проучвания на нагласите на младите по отношение на солидарността, филантропията, доброволчеството чрез фокус групи и забавен онлайн тест, създаване на Европейски онлайн музей на солидарността, организиране на фестивал с кръгли маси и богата културна програма, както и участие в голяма международна конференция е Белград.

От страна на „Мулти култи колектив“ на срещата в Белград присъстваха четирима представители, а стартът на първите активности в осъществяването на проекта ще е до няколко дни.

Повече за проекта вижте тук.

IMG_20161007_124136