Мулти култи карта

Multi_Kulti_Map.png

Мулти култи карта

Kъде е най-добрият хумус в града?

Мулти култи картата стартира в София през 2013 г. Тя е естествено продължение на работата на Мулти култи китчън за обединяване на българите, мигрантите и бежанците – около масата и отвъд нея. Искаме нашите Китчън събития да останат малки и уютни, но бихме желали да подкрепим нашите домакини и да ви позволим да опитате вкусотиите, които създават, в удобно за вас време.

Мулти култи картата показва културното и кулинарното богатство на България. Тук ще намерите автентични ресторанти, пекарни, сладкарници, магазини, собственост на българи, бежанци, чужденци от ЕС и трети страни от над 20 държави. Всички те споделят парченце от своята лична история, разказват за любимите ястия от детството си, признават кое харесват в България и кое им липсва от родината и така ни стават близки. Тяхната история е илюстрирана с много любов от художниците на международно награждаваното студио Компот колектив.

Мулти култи картата е разпозната като добра практика и социална/културна иновация на национално и европейско ниво, вкл. от Европейската комисия.

През 2015 г. Мулти култи картата порасна до социален франчайз и НПО от 7-те най-големи български градове бяха селектирани, обучени, финансирани и менторвани как да използват модела в техните местни общности. Тази стъпка бе подпомогната от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

 

Изследвайте картата.


От 2016 г. проектът се развива с подкрепата на частни дарители.

През 2015 г. Мулти култи картата порасна до социален франчайз и НПО от 7-те най-големи български градове бяха селектирани, обучени, финансирани и менторвани как да използват модела в техните местни общности. Тази стъпка бе подпомогната от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

През 2014 г. проектът се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община, Програма Европа 2014 и Върховния комисариат за бежанците на ООН.

През 2013 г. проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г. Настоящата карта стана възможна и благодарение на помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, чрез фонд „Дарителски кръг – Развитие”.