(Y)OUR EUROPE: ФИНАНСИРАНЕ НА ИДЕИТЕ

09/25/2019
2739.jpeg

След обучението в Германия и завръщането си в България участниците в проекта (Y)our Europe преминаха през серия от срещи, в които имаха възможност да продължат процеса на идентифициране на теми, върху които искат да работят. Това доведе до сформирането на 3 екипа (всеки включващ между 4 и 6 души)

Всеки един екип избра тема, която смята за значима и предложи идея за дейности, чрез които местни хора да се ангажират в дискусии и действия на тези теми.

Трите основни теми бяха: разхищението на храна, опазването на околната среда и грижа за здравето и истории за лични и професионални успехи на мигранти, живеещи в София.

След като планираха по-детайлно изпълнението на идеите си и представянето им, екипите кандидатстваха за финансиране по време на събитие на 25 септември 2019 г. в София. Журито, съставено от професионалисти в сферата на миграцията – Ива Парцалева от ВКБООН и Ива Гумнишка от социалното предприятие Human in the Loop,  разпредели грантове, с които екипите да финансират планираните дейности. 

_DSC1984 _DSC1987 _DSC1989

Проектът (Y)our Europe се финансира от Фондация Робърт Бош. Повече информация –  тук.