Хермина Емирян представи арменската кухня в кулинарен курс

01/23/2017
Хермина Емирян представи арменската кухня в кулинарен курс
На 21 януари 2017 г. Мулти култи колектив организира първия си кулинарен курс за годината, този път посветен на арменската кухня. Негова домакиня бе Хермина Емирян – стара приятелка на мнозина от НПО сектора!
 
_DSC0465
 
Хермина е завършила социална и организационна психология в НБУ и от 18 г. е ангажирана в неправителствения сектор. В последните 7 г. се занимава с организационно и програмно консултиране, обучения и оценки на въздействието както на неправителствени, така и на образователни и бизнес организации; води групи за взаимопомощ за жени с диагноза рак на гърдата към фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и управлява образователен проект „Научи се да даряваш“ към Български дарителски форум.
 
Хермина има специално отношение към храната. За нея храната е мост между различните хора и култури и е начин да се запознаеш с нови хора и страни. Злояда като дете, с времето се научава да пробва и експериментира с вкусовете и натрупва богат опит в приготвянето на разнообразни вкусотии. Шансът да пътува много й дава възможност да се докосне до различни кухни и традиции и да вземе нещо със себе си. Винаги е готова за нови кулинарни приключения и точно затова толкова се зарадва да ни сподели най-доброто от Армения!
 
Хермина разказа вълнуващата история на своето семейство, отвори семейните записки с най-вкусни рецепти, заедно сготвихме постни арменски сармички, съхторадз, кешкек, арменска грис халва, хапнахме, чукнахме се с чаша хубаво българско вино от Вино Оренда и дори потанцувахме.
 
_DSC0521 _DSC0494 _DSC0511 _DSC0525
 
Целта на Мулти култи кулинарните курсове е, от една страна, да дадат възможност на българите да се докоснат до автентични чуждестарнни култури и кухни, а от друга, на чужденците – да представят страната, от която идват с кулинария, музика, презентации и др. Курсовете се провеждат от 2013 г. с партньорството на Кулинарно училище Амюз буш и имат нестопанска цел.
 
 
Фото: Панайот Чафкаров