Многообразието е вкусно

Diversity_is_Tasty.jpg

Многообразието е вкусно

Национална медийна кампания

Многообразието е вкусно“ е национална медийна кампания на Сдружение „Мулти култи колектив“. Целта е да покаже кулинарното богатство, което чужденците носят в България, като същевременно се противопостави на ксенофобията и дискриминацията по позитивен и иновативен начин. „Многообразието е вкусно“ провокира все повече българи да опитат да приготвят нови, интересни и вкусни ястия, както и дава възможност на мигрантите и бежанците да представят най-доброто от своята кухня и култура. С помощта на над 10 фантастични медийни партньора рецептите и историите на чужденците стигат до стотици хиляди души, а 30 000 картички с дизайн на Компот колектив се разпространяват в над 12 български града.

В рамките на проекта организирахме тренинг за медийни професионалисти в партньорство със Софийски университет и лектори от ВКБООН, Асоциация на европейските журналисти, Съвет на жените бежанки.

Кампанията представихме чрез медиен обяд и два кулинарни курса за блогъри и в продължение на няколко месеца десетки хора от цялата страна ни изпращаха приготвените от тях чуждестранни рецепти.

Накрая организирахме фото изложба с лицата и ястията на кампанията – над 30 мигранти и бежанци от над 20 държави, както и дегустация на автентични храни, която само на откриването бе посетена от над 500 души и привлече огромен позитивен медиен интерес.

Проектът многократно е представен като добра практика и социална иновация в България и ЕС, вкл. от Европейската комисия.

Посетете специалния сайт на проекта тук.

Времева рамка: Ноември 2014 г. – до момента
Финансиране: Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство в периода ноември 2014 – януари 2016 г. След това се развива с частни дарения и социално предприемачество.

EEA_Grants_JPG_4642_1