Menu Filter

Арбат Елегантен руски ресторант с превъзходна автентична кухня и жива музика всяка вечер

Арбат

София, ул. Оборище 69
+359 87 777 4212
11:00 – 00:00 (пон - нед)
  • Вид: Ресторант
  • Подходящо за вегетарианци
  • Плащане с карти

Етикети: арбат, руски ресторант

Хобито на Наталия Хитрина е да готви и идеята да отвори ресторант се ражда естествено. Днес нейният ресторант Арбат предлага цялостно и изискано потапяне в руската култура – интериора, кунята, музиката… Освен с красива лятна градина, заведението разполага и с безплатен паркинг за клиенти.

(продължете надолу за интервюто)

24_Sokoni_47x67

Наталия Хитрина идва в България през 1992 г. Идеята да отвори собствен ресторант се ражда естествено, тъй като хобито й е да готви и приятели и познати непрестанно я насърчават. Арбат отваря врати преди 5 г. Ресторантът се казва така, защото Арбат най-добре изразява идеята на ресторанта – за всички рускоговорящи Арбат е знаково място за пролет, радост, усмивки, дружба между хората. На Арбат са творили и живяли най-популярните артистични личности. Това е една винаги съвременна улица.

Струва си човек да посети ресторанта най-вече заради автентичната руска кухня с качествени, истинки, пресни продукти. Рецептите са на Наталия, на нейната майка и баба. Продуктите не са екзотични, познати са на българите, но ястията, приготвени с тях, са необичайни и интересни. Интериорът е елегантен и всеки, който влезе, веднага разбира че се намира именно в руски ресторант. През топлите месеци красивата лятна градина е предпочитаното място от всичи. Допълнително удобство за клиентите е безплатният паркинг, с който ресторантът разполага. Всяка вечер има програма – музиканти от бившия Съветски съюз правят тематични музикални вечери – на Висоцки, Любе, военна музика и т.н. 95 % от клиентите са българи, много от тях са учили навремето в СССР, останалите са руснаци и чужденци, постояно живеещи в България.

В България Наталия харесва най-вече природата. От родината й липсва руският манталитет, душа, хората. Любимото й ястие от детството са пелмени, а от българската кухня харесва шопска салата и боб чорба.

Интервю: Елена Димитрова
Снимки: Стефан Сучев
Илюстрация: Ясен Згуровски за
Компот колектив
14 ноември 2014 г.