Menu Filter

Зехтин и маслини – специализиран магазин Тук ще намерите голямо разнообразие от автентични гръцки продукти като качествен зехтин, маслини и още

Зехтин и маслини – специализиран магазин

Ул. Славовица 20, София
+359 88 879 2430
10:00–20:00 (пон - съб);
10:00-19:00 (нед)
  • Вид: Магазин
  • Плащане с карти

Етикети: гръцки магазин

Панайотис Минцидис най-много се гордее с обслужването в своя малък магазин за автентични гръцки зехтин, маслини, салати, варива, паста, подправки – казва, че щом прекрачи прага, клиентът се чувства като Бог. Високото качество и ниските цени карат клиенти от цяла София да го посещават, а него – да планира да отвори верига в различни райони на столицата.

(продължете надолу за инетрвюто)

34_OliveOil&Olives_47x67

Панайотис Минцидис е от Александруполис. Идва в България като студент през 1989-1990 г., за да следва журналистика и масови комуникации в Софийския университет. Животът в столицата му харесва и през 1998 г. решава да прави бизнес тук и регистрира първата си фирма. Оттогава живее и работи в София.

Магазинът отваря врати през септември 2013 г. и бързо постига пълен успех. Българите обичат традицонните гръцки храни и търсят нещо истинско и качествено. Клиентите на Панайотис са от всички райони на София – те добре знаят защо идват и за какво плащат. Това го кара да мечтае за верига от минимум 4-5 магазина в София. Висококачествени салати, маслини, зехтин, варива, подправки, паста – всичко се продава много добре. В най-скоро време Панайотис ще започне да продава и повече пресни салати, които ще пристигат директно от Солун. „Ако се правят тук, не може да се получи същия вкус”, мотивира решението си.

Панайотис харесва и гръцката, и българската кухня. Няма любимо ястие, но в съзнанието му силно се е запечатала мусаката на неговото детство.

Въпреки че като цяло харесва България, Панайотис признава, че някои неща не му допадат. Най-много му липсва топлото гръцко отношение. Критикува обслужването по магазините, липсата на усмивки и топлина с клиента и се гордее, че в неговия магазин клиентите получават най-доброто обслужване.

Интервю: Бистра Иванова
Снимки: Стефан Сучев
Илюстрация: Росица Ралева за Компот колектив
14 ноември 2014 г.