Menu Filter

Кимми В този уютен корейски ресторант се срещат страстта и традицията

Кимми

Ул. Чудомир Кантарджиев 3, Благоевград, България
Kimmi: Kimmi
+359 88 455 0150
16:00 - 23:00
(пон - пет)
11:00 - 23:00
съб
  • Вид: Ресторант

Етикети: Благоевград, Кими, корейски ресторант

За да научите повече за ресторант Кимми, трябва да опознаете собственика Сам. Той е още ученик, когато за пръв път се влюбва в храната. По-късно упражнява и усъвършенства готварските си умения в най-различни кътчета на Корея. В Благоевград вижда, че хубавата корейска храна просто не съществува. Всъщност никаква корейска храна не съществува. И остава само едно нещо да се направи. Да се създаде ресторант Кимми. С изгарящо желание. И в хаос. И така започва всичко.

Blagoevgrad_Kimmi_47x67

Сам пристига през 2014 г. в България, а на 15 юни 2015 г. открива ресторант Кимми. Днес той винаги е доволен, когато сам посреща гостите на ресторанта. Гладен си за нещо вкусно? Сам е щастлив да предложи на вниманието ти интересни и традиционни корейски рецепти: няколко вида суши, пържен ориз с морски дарове, националното корейско блюдо манду или паста от сладки картофи в сос Кимми.

В България Сам харесва най-много киселото мляко и шопската салата, а любимото си ястие от детсвото дакбулгоги (Dak Bulgogi) предлага и на посетителите си. От Корея най-много му липсват родителите.

Българите са основни посетители в ресторанта, но ястията са традиционно корейски и не са адаптирани към нашия вкус.

Ресторантът предлага и една изключително интересна услугата на гостите си: pick up – безплатен транспорт от и до Кимми. Безплатната доставка на храна от ресторанта е друга полезна услуга за клиентите

Заслужава си да посетите ресторант Кимми заради свежата и непринудена атмосфера и обслужване, отличната кухня и, разбира се, за да пробвате дакбулгоги, рамен, корейски омлет със зеленчуци, пилешка салата с ананас и още от различните вкусотии на Сам – пилешки и свинки пържоли в традиционна марината, джапче или пържени нудълс със зеленчуци.

Интервю: Стоян Николов за Народно читалище „Европа – 2014″
Снимки: Стоян Николов за Народно читалище „Европа – 2014″
Илюстрация: Кремена Чолакова за Компот Колектив
30 ноември 2015 г