Menu Filter

ПолКа Семейно градско дели-кафе с най-доброто от кухнята на Полша и Канада

ПолКа

Ул. Крали Марко 10, Благоевград, България
+359 87 755 3655
7:30 - 17:00
(пон-пет)
8:00 - 15:00
(съб)
  • Вид: Ресторант
  • Подходящо за вегетарианци

Етикети: Благоевград, дели-кафе, Канадски ресторант, Полка, Полски ресторант

„Първо се храним, а след това правим всичко останало“, пише Мери Франсис Кенеди Фишър, автор на популярна литература за пътешествия и добра храна. Днес Елвира и Елизабет прегръщат думите на видната американска писателка и следват кулинарни съвети на авторката в кафенето си (която казваше още, че правилното хранене е „просто едно от изкуствата на живота“).

(продължете надолу за интервюто)

Blagoevgrad_Polca_47x67

Елвира и Елизабет идват съответно от Полша и Канада, оттук е и името на кафенето им – ПолКа. И двете са омъжени за българи, което през 2014 г. ги води в Благоевград. Заедно откриват заведението си и днес се гордеят с пресните крем супи, които предлагат. Кратък поглед към отзиви от фенове във фейсбук страницата на ПолКа показва защо: наистина приготвят супите си по автентичните им рецепти и затова срещат всекидневно одобрението на десетки студенти от над 40-те националности на разположените наблизо университети в Благоевград.

В ПолКа ще усетите топла атмосфера и лично отношение. Момичетата ни представят заедението като семейно кафе-дели, което сервира сезонни, прясно направени ястия. Вкусните, богати на витамини крем супи, пресни салати, сандвичи и печени картофи са изцялo повлияни от полската, канадска и британска кухня.

Заслужава си да посетите ПолКа, защото ще ви посрещнат топло, а усещането за приятна градска атмосфера ще ви обхване неусетно сред младите студенти и обядващите служутели от близките банки и държавните учреждения.

Елвира и Елизабет намират природата и климата за богатсвото на България, обичат и шопската салата. Все пак семейството и приятелите у дома им липсват.

В ПолКа мислят за клиентите си не само в работен ден… Доказателство са социалните събития, които Елвира и Елизабет организират за посетителите – PolCa Food Lovers Market, Великденски Пазар @ PolCa и Коледния Пазар @ PolCa са място за среща и приятелски разговори, които все повече ни убягват в ежедневието. Прибавете оранжево смути или лате според предпочитананията ви и ще добиете представа какво ви очаква в ПолКа.

Интервю: Стоян Николов за Народно читалище „Европа – 2014″
Снимки: Стоян Николов за Народно читалище „Европа – 2014″
Илюстрация: Константин Златков за Компот Колектив
30 ноември 2015 г.