Сандвич Сате понорого от Индонезия

Сандвич Сате понорого от Индонезия

Ву Нгуен е роден в Ханой, Виетнам. Баща му завършва в СССР и през 1986 г. идва в България като строителен инженер по договор между България и Виетнам. Семейството често пътува между София и Ханой, докато през 1993 г. не се установява трайно в столицата ни. Ву завършва средното си образование тук и после заминава за САЩ, за да следва висше. В кариертата и личния му живот в Щатите всичко върви чудесно – работи престижна работа, печели добре, среща половинката си, ражда му се син, запалва се по готвенето, но така и не успява да свикне с американската култура, в която според него всичко зависи от успеха на твоята кариера, вкл. кои са приятелите ти. През октомври 2013 г. Ву и съпругата му Рали получават американско гражданство и още на следващия месец продават всичко (освен къщата, не успяли толкова бързо) и се прибират в България с 6 куфара и без ясна идея какво точно ще правят. Ву решава да участва в първото издание на Мастър шеф в България, насърчаван от жена си, която безрезервно вярва в неговите способности. Гордее се с постиженията си в шоуто и участието толкова го вдъхновява, че с Рали започват да обмислят идеята за UVU. Двамата винаги са искали да отворят ресторант, но планът бил да го направят, като се пенсионират. В този момент обаче си казали: Сега или никога! 

UVU работи от септември 2015 г. и носи това весело име, защото тук човек се чувства точно като на гости на Ву заради любимите му неща като качествена разнообразна храна, ретро ръчноизработени дървени мебели, голям стар телевизор с конзола с игри от 90-те като Супер Марио, забавни рисунки по стените, дело на Sofia Monsters и т.н. Концепцията е да имат кратко и често сменящо се меню с най-популярните сандвичи от целия свят – от Виетнам, Индия, Япония, Малайзия, САЩ, Индонезия, Бразилия... Сандвичът е универсална храна и хората не се притесняват да опитат нещо ново, което се намира между две хлебчета. Стараят се да запазят в максимална степен автентичността на садвичите без да ги адаптират към българския вкус. 

Ву Нгуен Виетнам UVU портрет

Сандвич сате понорого от Индонезия

За месото:

25 г пресен джинджифил
3 скилидки чесън
3 с.л. къри паста
3 с.л. соев сос
100 г мед
3 с.л. оризов оцет
сол на вкус
1 кг пилешко месо

Джинджифилът се наразява напречно на тънки филийки, след което се смесва с останалите продукти (без месото) в блендър. Месото се нарязва на едри парчета и се добавя към сместа. Оставя се в хладилник да се маринова за поне 2 часа, след което се запича на грил.

За сандвича:

Багета
Маринованото пилешко
Фъстъчено масло
Маруля
Краставица
Ананас
Пресен кориандър
Чили сос Срирача

Всички продукти се слагат в багетата в ред и количество на вкус.

Tags: Индонезия, Месо

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.