Хумус от Ливан

Хумус от Ливан

Хани Таук е ливанец и изпълнява семейната воля да завърши архитектура. Започва работа като архитект, но скоро разбира, че не това е неговото призвание и прави смелата стъпка да замине за Франция, където в продължение на 7 години следва сърцето си и се учи от най-големите майстори да прави пухкав хляб, крехки кроасани, фантастични нежни торти, изящни тарталети... Специализира дори сладолед в Италия. Когато приятели го канят на дойде в България на гости, той се влюбва в природата и истинската храна и вода и решава, че ще остане да живее тук. Така създава сладкарница Карамел.бг. В България става и вегетарианец и започва да се интересува още по-силно от принципите на здравословното хранене.

Хани Таук Hany Tawk

Целият свят обича хумус, затова Хани ни показа как го приготвят в Ливан:

Хумус от Ливан

100 г сух нахут
1 с.л. сусамов тахан
2 скилидки чесън (по желание)
Сокът на 1 лимон
2 с.л. зехтин
Кимион на вкус
Сол на вкус

Нахутът се измива, накисва за една нощ и се сварява. Когато е готов, се пасира. Добавя се таханът и – ако се ползва такъв – чесънът и се пасира отново. Сместта се подправя с лимонов сок, зехтин, кимион и сол на вкус. 

Tags: Ливан, Без глутен, Веган, Вегетарианско

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.