Frejolada от Перу

Frejolada от Перу

е четвърто поколение гастроном по майчина линия. Идва в България през2006 г. с една ясна цел да отвори ресторант ЛОМО, след като е живял почти 18 г. в Германия. Концепцията му е: кратко меню, сезонни местни продукти, щедри порции, вкусна храна. Казва, че от 4 г. не е боледувал нито веднъж, защото си готви сам. Насърчава всички по-често да правят същото, като за целта понякога води Мулти култи кулинарни куросве и разпространява идеята за богатата еклектична перуанска кухня.

Frejolada
За 1 порция

Зехтин
Няколко скилидки чесън (нарязани на ситно)
1 глава лук (нарязана на ситно)
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Кимион на вкус
20 г бекон (нарязан на ситно)
50 г черен или бял боб
2 дафинови листа
Мащерка на вкус
Риган на вкус
1 звезда анасон
2-3 пръчици карамфил
1 пръчка канела
10 мл оцет
1 наденица от свинско месо

В тиган се слага малко зехтин и се загрява до средна температура. Чесънът се запържва за 1 мин., после се добавя и лукът. След 1-2 мин. се добавят беконът със сол, пипер и кимион. След 2-3 мин. се добавя и бобът. След 1-2 мин се слагат останалите подправки. Готви се мин., като се разбърква от време на време. Накрая се добавя оцетът. Наденицата се пече на грил и се сервира върху получената яхния.

4.0 stars based on 35 reviews

Tags: Месо, Без глутен, Перу

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.