Пиле "Табока" от Русия

Пиле Табока от Русия

от Русия е страхотен кулинар. Идва в България през 1992 г. и оттогава приятелите й все се шегуват, че трябва да отвори ресторант. Успява да го направи преди 5 г. ресторантът се казва Арбат и предлага страхотно разнообразие на автентични руски ястия и напитки. Наталия обича децата и много се тревожи, че все повече майки приготвят вкъщи само лесни и нездравословни неща като пици, спагети и пържени картофки. Тя винаги се опитва да насърчава майките да бъдат креативни и да се грижат за богата и здравословна трапеза вкъщи.

Наталия Хитрина

Пиле "Табока" от Русия

Половин малко пиле

За маринатата:


30 г смачкан чесън
100 мл олио
10 г сол
5 г черен пипер
олио за пържене

Пилето се поставя в найлонов плик и се начуква с готварски чук, за да му се счупят всички кокалчета. Намазва се с маринатата и се оставя за поне в хладилник. После се слага в тиган със слънчогледово олио, силно притиснато с чиния с 23 кг тежест върху нея. Пържи се около , като през се обръща (общо 8 - 10 пъти). Поднася се с гарнитура по избор.

5.0 stars based on35 reviews

Tags: Русия, Месо, Без глутен

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.