Карне в селед от Армения

Карне в селед от Армения

Певицата Хилда Казасян не се нуждае от представяне. По-малко хора обаче знаят, че тя е страхотен кулинар. Вече 10 г. развива ресторант Егур, егур, който първо се намираше на софийската улица Шейново, по-късно на Добруджа, а сега – на Три уши. Всички рецепти в менюто са на нейната баба. Те са много специфични, тъй като различните арменски фамилии имат различни тънкости на готвене. Арменската кухня е много пикантна, ароматна, вкусна, но за съжаление никак не е диетична. Характерна е смесицата между леко сладникавото и соленото – в някои солени ястия се слагат сладки подправки като стафиди, канела…

За нас Хилда приготви една любима лятна салата:

Карне в селед от Армения

Дресинг
10 мл горчица
5 мл оцет балсамико
10 г пресен босилек
10 г мед
20 мл зехтин

1 патладжан
60 г сирене
130 г домат
магданоз (за украса)

Първо се приготвя дресингът: горчицата, оцетът балсамико, босилекът и медът се пасират, като зехтинът се добавя на тънка струя. Пасира се, докато се получи майонезена консистенция. Патладжанът се запържва до златисто и после се отцежда на кухненска хартия. Нарежда за канапе, намазва се с дресинга, след това върху него се натрошава сиренето и се добавят ситно нарязаните домати. Украсява се с малко магданоз. 

Tags: Армения, Без глутен, Вегетарианско

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.