Пълнени яйца "Мухоморка" от Русия

 MG 7551

Наталия Хитрина от Русия е страхотен кулинар. Идва в България през 1992 г. и оттогава приятелите й все се шегуват, че трябва да отвори ресторант. Успява да го направи преди 5 г. – ресторантът се казва Арбат и предлага страхотно разнообразие на автентични руски ястия и напитки. Наталия обича децата и много се тревожи, че все повече майки приготвят вкъщи само лесни и нездравословни неща като пици, спагети и пържени картофки. Тя винаги се опитва да насърчава майките да бъдат креативни и да се грижат за богата и здравословна трапеза вкъщи.

Наталия Хитрина Арбат

 За нас Наталия предлага едно типично за Русия ястие, много подходящо за злояди деца

Пълнени яйца "Мухоморка" от Русия

6 твърдо сварени яйца
3 малки домата
6 с.л. пълнеж по избор за яйцата - може да бъде месо, руска салата, накълцана сельодка, черен пипер, лук шалот
1 с.л. заквасена сметана
Маруля и други зеленчуци за украса

Яйцата се сваряват до твърдост и след това се разрязват на две по височина. Дъното леко се срязва, за да могат яйцата да стоят "прави". Жълтъктът се изважда и намачква. Добавя се към пълнежа по избор и яйцата се пълнят отвътре. От доматите се изрязват шапките на "мухоморките". С помощта на клечка за зъби и сметана се правят бели точици на шапките, за да приличат на гъбки. Сервират е в "поляна" от маруля и други зеленчуци. 

Tags: Русия, Без глутен, Вегетарианско

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.