Свински шашлик от Армения

Свински шашлик от Армения

Певицата не се нуждае от представяне. По-малко хора обаче знаят, че тя е страхотен кулинар. Вече 10 г. развива ресторант Егур, егур, който първо се намираше на софийската улица Шейново, по-късно на Добруджа, а сега на Три уши. Всички рецепти в менюто са на нейната баба. Те са много специфични, тъй като различните арменски фамилии имат различни тънкости на готвене. Арменската кухня е много пикантна, ароматна, вкусна, но за съжаление никак не е диетична. Характерна е смесицата между леко сладникавото и соленото в някои солени ястия се слагат сладки подправки като стафиди, канела.

Понеже много обича скарата, за нас Хилда приготви любимия й Свински шашлик

За 1 голяма порция или 2 по-малки

400 г свински врат
50 г лук
2 г сол
1 г черен пипер
100 мл олио

Свинският врат се нарязва на едри късчета. Приготвя се марината от олиото и намачкания лук. Месото престоява в маринатата -. Месото се пече на открита жар от всички страни. Поднася се с арменски хляб (лаваш).

4.0 stars based on 35 reviews

Tags: Армения, Месо, Без глутен

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.