Ябълков пай от Холандия

Ябълков пай от Холандия

Холандецът има няколко страсти - екологията, устойчивото развитие, пътешествията, добрата храна и добрите напитки. Всичко това в последно време той обединява, като с приятелката си Ива отглеждат различни и интересни сортове зеленчуци на село и приготвя своя собствена домашна бира. Рене е изключителен любител и майстор на тайландската кухня, но по наша молба приготви едно от най-типичните холандски печива. 

Рене Бустен Rene Boosten

Ябълков пай от Холандия

За тестото:
300 или 350 г брашно
100 г захар
30 г мая
150 мл прясно мляко
100 г масло
1-2 яйца

За плодовата смес:
2-3 сладки ябълки
3 с.л. захар
1 ч.л. канела
ромова есенция (по желание)
1 жълтък
ванилова захар (по желание)

Към брашното, захарта и маята бавно се прибавят млякото, в което е разтопено маслото, и разбитите яйца. Замесва се средно твърдо тесто, което престоява 30 мин., разточва се с дебелина 0,5 см, след което се поставя в кръгла тава, намазана с масло. Покрива се с ябълкови резенчета, размесени със захар, канела, ромова есенция. Отгоре се кръстосват тестени пръчици, които се намазват с разбит жълтък или се поръсват с ванилова захар. Пече се на 175 градуса за мин., докато тестото леко покафенее.

5.0 stars based on 35 reviews

Tags: Холандия, Вегетарианско, Десерт

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.