Микс сабзи от Пакистан

Микс сабзи от Пакистан

Пакистанецът е пионер на крикета в България и от години развива този спорт с мъжки отбор и отбори от хора с увреждания незрящи възрастни и деца с ментални и двигателни увреждания. Той е човек с много таланти, умее да забавлява хората като комик и актьор, а отскоро даде пространство на другата си голяма страст кулинарията и отвори ресторант Punjabi Food. Шегува се, че пакистанската кухня е като индийската, но по-вкусна!

Саиф Рехман

Микс сабзи от Пакистан
За 3 порции

150 мл олио
250 г лук
2 домата
½ к.л. куркума
1 к.л. млян кориандър
1 к.л. млян кимион
1 к.л. лют червен пипер
½ к.л. сол
¾ ч.ч. вода
150 г картофи
½ кг микс от зеленчуци карфиол, моркови, броколи, грах
1 щипка сминдух (по желание)
1 к.л. гарам масала

Олиото се загрява в тенджера. Добавя се лукът, нарязан на полумесеци. Когато лукът започне да покафенява, се добавят нарязаните домати и се бърка до получаването на гъст къри сос. Добавят се всички подправки без сминдуха и гарам масалата, налива се водата и се разбърква хубаво. Прибавят се картофите, нарязани на едри парчета, и другите зеленчуци, също нарязани. Тенджерата се похлупва, огънят се намалява и ястието се оставя да се вари. Отвреме-навреме се проверява да не загори и ако е нужно, се добавя още малко вода. Готви се до пълно сварявяне на зеленчуците. Когато всичко е готово и водата почти е извряла, леко се разбърква 1-2 пъти, поръсва се с щипка сминдух (по желание), гарам масала, капакът се похлупва и се оставя "да почине". Сервира се топло с пакистански роти.

5.0 stars based on35 reviews

Tags: Пакистан, Без глутен, Веган, Вегетарианско

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.