Ву Нгуен е роден в Ханой, Виетнам. Баща му завършва в СССР и през 1986 г. идва в България като строителен инженер по договор между България и Виетнам. Семейството често пътува между София и Ханой, докато през 1993 г. не се установява трайно в столицата ни. Ву завършва средното си образование тук и после заминава за САЩ, за да следва висше. В кариертата и личния му живот в Щатите всичко върви чудесно – работи престижна работа, печели добре, среща половинката си, ражда му се син, запалва се по готвенето, но така и не успява да свикне с американската култура, в която според него всичко зависи от успеха на твоята кариера, вкл. кои са приятелите ти. През октомври 2013 г. Ву и съпругата му Рали получават американско гражданство и още на следващия месец продават всичко (освен къщата, не успяли толкова бързо) и се прибират в България с 6 куфара и без ясна идея какво точно ще правят. Ву решава да участва в първото издание на Мастър шеф в България, насърчаван от жена си, която безрезервно вярва в неговите способности. Гордее се с постиженията си в шоуто и участието толкова го вдъхновява, че с Рали започват да обмислят идеята за UVU. Двамата винаги са искали да отворят ресторант, но планът бил да го направят, като се пенсионират. В този момент обаче си казали: Сега или никога!
UVU работи от септември 2015 г. и носи това весело име, защото тук човек се чувства точно като на гости на Ву заради любимите му неща като качествена разнообразна храна, ретро ръчноизработени дървени мебели, голям стар телевизор с конзола с игри от 90-те като Супер Марио, забавни рисунки по стените, дело на Sofia Monsters и т.н. Концепцията е да имат кратко и често сменящо се меню с най-популярните сандвичи от целия свят – от Виетнам, Индия, Япония, Малайзия, САЩ, Индонезия, Бразилия... Сандвичът е универсална храна и хората не се притесняват да опитат нещо ново, което се намира между две хлебчета. Стараят се да запазят в максимална степен автентичността на садвичите без да ги адаптират към българския вкус.
Сандвич Бан ми от Виетнам
За месото:
2 скилидки чесън
2 с.л. захар
1 ч.л. от микса Пет подправки
4 с.л. мед
1 ч.л. оризово вино
1 ч.л. соев сос
2 ч.л. сусамово олио
1 кг свинско месо
Чесънът се наразва на ситно и се смесва с останалите продукти. Месото се нарязва на едри парчета и се добавя към сместа. Оставя се да се маринова в хладилника за 24 часа, след което се готви на грил.
За морковената туршия:
500 г моркови
1 ч.л. сол
4 с.л. захар
140 мл оцет
80 мл топла вода
Морковите се нарязват на жулиен и се смесват с останалите продукти. Бърка се, докато захарта се разтвори. Така получената смес се оставя да престои поне 1 час.
За сандвича:
Багета
Мариновано свинско
Морковена туршия
Краставица
Люти чушки Халапеньо
Медена майонеза
Пресен кориандър
Всички продукти се слагат в багетата в ред и количество на вкус.