Мутабал от Ливан

Мутабал от Ливан

и съпругът й живеят в България от 1993 г. Преди това идвали в България като туристи много им харесало, най-вече климатът, и решили да отворят бизнес тук. Ресторант Финикия е открит през 1999 г. Преди това със съпруга ѝ държали малък ресторант на ъгъла на ул. Неофит Рилски и бул. Витоша, като там предлагали повече храна за вкъщи, имали само 2 масички. Във Финикия спазват 100% оригиналните рецепти и не променят нищо, защото клиентите им харесват именно автентичността на ястията.

Фатима Хаджи

Мутабал

2 големи парладжана
3 с.л. сусамов тахан
Лимонов сок на вкус
Сол на вкус

Патладжаните се пекат и обелват. Когато изстинат, се правят на пюре с блендер с тахана, лимоновия сок и сол. Предястието може да се сервира поръсено със зърна от нар.

5.0 stars based on35 reviews

Tags: Ливан, Без глутен, Веган, Вегетарианско

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.