Papa rellena от Перу

Papa rellena от Перу

е четвърто поколение гастроном по майчина линия. Идва в България през 2006 г. с една ясна цел да отвори ресторант ЛОМО, след като е живял почти 18 г. в Германия. Концепцията му е: кратко меню, сезонни местни продукти, щедри порции, вкусна храна. Казва, че от 4 г. не е боледувал нито веднъж, защото си готви сам. Насърчава всички по-често да правят същото, като за целта понякога води Мулти култи кулинарни куросве и разпространява идеята за богатата еклектична перуанска кухня.

Papa rellena
За 4 порции

За картофеното пюре:

1,5 кг картофи
20 мл зехтин
30 г масло
Сол на вкус

Картофите се обелват и сваряват с малко сол. Когато са готови, се намачкват с преса за картофи и се добавят зехтина, маслото и евентуално още сол на вкус.

За месото:

Зехтин
2-3 скилидки чесън (нарязани на ситно)
1 глава лук (нарязана на ситно)
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
500 г кайма микс
50 г стафиди
Магданоз на вкус
1 червена чушка
100 г черни маслини без костилка
1 сварено яйце

Чесънът се запържва в малко зехтин, добавя се лукът, малко сол, черен пипер и каймата. Готви се на средна темепература, като се разбърква от време на време. След като месото е готово, се добавят стафидите, магданозът, чушката, маслините и свареното яйце всички нарязани на ситно.

За papa rellena:

Брашно
Галета
2 яйца
Зехтин

В една чиния се слага брашно с галета, а в друга само галета. В купичка се разбъркват две сурови яйца. С лъжица се взима малко от картофеното пюре и се оформя като плосък кръг. В него се слага малко от каймата и се затваря като "яйце" - каймата трябва да остане изцяло вътре като "жълтък", а пюрето като "белтък" отвън. Готовото топче (или "яйце") се овалва в купата с брашно и галета, след това се потапя в яйцата и след това се овалва само в галета. Пържи се в малко зехтин до златисто. Сервира се със зелена салата.

5.0 stars based on35 reviews

Tags: Месо, Перу

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.