Шоколадов мус от Франция

Шоколадов мус от Франция

попада в България по любов преди години настоящата му съпруга Краси пуска обява в специализирано списание, че си търси партньор за отваряне на ресторант. На обявата отговаря Ерик без да подозира, че срещата с бъбривата усмихата Краси ще промени напълни живота му. Преди около 1 година двамата отварят в София Le Bistro, малко уютно семейно заведение, което предлага автентична и достъпна френска кухня за ценители.

Ерик Вонжон

Шоколадов мус от Франция
За 6 порции

200 г качествен черен шоколад
4 жълтъка
40 г захар
6 белтъка

Шоколадът се разтапя на водна баня. Жълтъците и захарта се разбиват добре и се смесват с шоколада. Белтъците се разбиват на твърд сняг и се смесват с шоколадовата смес бавно и внимателно. Готовата смес се разпределя в купички, всяка купичка се покрива със свежо фолио и се оставя в хладилника за минимум час. Украсява се според вкуса.

4.0 stars based on 35 reviews

Tags: Без глутен, Вегетарианско, Франция, Десерт

Още рецепти

  Facebook
  Twitter
  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  http://multikulti.bg

  EEA GRANTS

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП в рамките на проект "Национална медийна кампания: Кухня срещу ксенофобия". Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "Мулти култи колектив" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ФМ на ЕИП и Оператора на Програмата за подкрепа на НПО в България.